Visoko 71, 4212 Visoko
040 813 807

Splošni pogoji poslovanja

Imate še vprašanja?
Kontaktirajte nas
Kartica
Kmetijaprkrc.si je spletna trgovina, katero upravlja Jana Krč - Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji v nadaljevanju “Kmetijaprkrc.si”, "Kmetija Pr'Krč", “ponudnik” ali katerakoli oblika zaimka “mi”. Z uporabo spletne trgovine se strinjate z navedenemi splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektrosnko poslovanje. Zaželjeno je, da si spodaj navedene pogoje preberete, saj obravnavajo delovanje spletne trgovine Kmetijaprkrc.si, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem.

Kmetijaprkrc.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Kmetijaprkrc.si kadarkoli, brez vnaprejšnjega obvestila.

JANA KRČ - NOSILKA DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Visoko 71
4212 Visoko
Matična številka: 2677601000
Davčna številka: SI15930637
Email: info@kmetijaprkrc.si
GSM: 040 813 807
IBAN: SI56 1917 0501 4824 650 (DBS d.d.)
Dostopnost podatkov
Kmetijaprkrc.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje podatke:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
- kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami, v kolikor obstajajo)
- dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
- rok trajanja izdelkov, v kolikor je omejen
- morebitne vsebnosti alergenov v določenem izdelku, v kolikor je to potrebno. Če je navedba alergenov potrebna, so alergeni navedeni poleg vsakega izdelka posebej, v kolikor ni navedeno drugače. 
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
- način plačila in dostave
- časovno veljavnost ponudbe
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, v kolikor je vračilo možno
- pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
Načini plačila in plačilni pogoji
V spletni trgovini Kmetijaprkrc.si omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo z gotovino ob povzetju
Plačilo z gotovino po povzetju lahko izbere ne glede na to ali ste izbrali osebni prevzem ali dostavo, saj naše izdelke, zaradi zagotavljanja kvalitete dostavljamo sami. Ob naročilu boste dobili potrdilo naročila skupaj z ceno, ki jo boste plačali ob prevzemu (v primeru dostave, bo v tej ceni vključena tudi dostava, zato je ta cena končna). Ob prevzemu boste skupaj z izdelki prejeli račun, katerega poravnate z gotovino. Ko je račun poravnan se nakup smatra kot zaključen. 

Plačilo po predračunu
V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko predračuna/ponudbe, to posebej označite med postopkom za oddajo naročila. V kratkem času vam bomo na naveden elektronski naslov poslali predračun oz. ponudbo. Ko predračun/ponudbo plačate in je nakazilo vidno na našem transakcijskem računu, gre naročilo v obdelavo. Ko so izdelki pripravljeni,  boste prejeli obvestilo in takrat lahko izdelke prevzamete oziroma jih boste prejeli na naslednji predvidema datum dostave v vašem kraju. Priporočamo, da ob oprvljenem plačilu na elektronsko pošto info@kmetijaprkrc.si pošljete potrdilo o plačilu, saj bo tako vaše naročilo prej obdelano in pripravljeno. 

Če imate kakršne koli vprašanja glede plačila in naročila, nas kontaktirajte. 
Masa in količina artiklov
Ker so vsi izdelki delani ročno, lahko pride do manjšega odstopanja količine izdelka navzgor. Vedno pa se bomo trudili, da bodo izdelki v čim ožjem območju okoli deklarirane mase ter da bodo v primeru odstopanja, le-ti odstopali raje navzgor kot navzdol. 
Dostava in prevzem
Osebni prevzem: V kolikor izberete osebni prevzem na lokaciji naše kmetije Pr'Krč, boste prejeli potrditev, da so vaši izdelki pripravljeni in takrat jih boste lahko osebno prevzeli. 

Dostava: Za določene kraje ponujamo dostavo - prosim preverite na tem seznamu, če je dostava možna tudi v vaš kraj. V kolikor ni, a živite v naši okolici, nas lahko kontaktirate in dogovorili se bomo o dostavi. Dostava se izvaja 1x ali 2x na teden, odvisno od števila naročil ter lokacije dostave.
Postopek naročila in nakupa
1. Dodajanje izdelka v košarico
Ko kupec najde željen artikel, ga doda v košarico z gumbom “Dodaj v košarico”. Ta gumb se pojavi na vsaki strani, kjer je podrobno predstavljen izdelek. Ko kupec klikne na ta gumb, se artikel doda v košarico.

2. Pregled in urejanje spletne košarice
Ko ima kupec v spletni košarici dodane artikle, jih lahko iz nje odstrani ali pa spremeni količino. Do urejanja pride tako, da najprej klikne na ikono košarice v zgornjem desnem kotu, nato pa izbere gumb “Prikaži košarico” , drugi način pa je, da izbere gumb "Prikaži košarico", ki se pojavi takoj po dodajnju izdelka v košarico.

Ko kupec vidi vsebino košarice, lahko za vsak izdelek zveča ali zmanjša njegovo količino, ali pa izdelek s klikom na križec odstrani iz košarice. Ko kupec nekaj spremeni mora za potrditev klikniti gumb “Posodobi košarico”

V tem koraku ima kupec tudi možnost vnosa kupona v za to namenjeno okno. Popust glede na kupon se izračuna avtomatsko.Za potrditev kupona je potreben klik na gumb "Unovči kupon"

Ko želi kupec zaključit naročilo in iti na naslednji korak, kjer naročilo potrdi, klikne na gumb “Nadaljuj na blagajno”

3. Oddaja naročila
V tem koraku kupec vpiše potrebne in morebiti manjkajoče podatke za dostavo ter izbere način plačila. V primeru da je kupec prijavljen ter da ima izpolnjene vse podatke, se podatki v vnosnih poljah napolnijo sami, sicer pa jih mora uporabnik izpolniti.

Če kupec še nima pri nas registriranega računa, ga lahko ustvari. To možnost priporočamo, saj mu ob naslednjem nakupu ne bo potreben vnovičen vnos podatkov. Če se kupec odloči za to možnost, ga sistem vpraša še za geslo, ki se ga mora spomniti.

Kupec ima tudi možnost dostave na drug naslov. To označi s kljukico spodaj, nakar se mu prikažejo dodatna vnosna polja, ki jih mora izpolniti.

Pred nakupom ima kupec možnost popraviti vse podatke, ki so vnešeni.

Po izpolnjenih poljih lahko kupec doda še opombe, nato izbere vrsto plačila in potrdi naročilo s klikom na gum “Kupite sedaj”. S klikom na ta gumb se naročilo odda. Kako plača glede na katero vrsto plačila, je opisano v zavihku zgoraj “Način plačila – plačilni pogoji”

4. Naročilo potrjeno
Kmalu po oddaji naročila, kupec prejme, na naveden elektronski naslov, potrdilo o naročilu.V primeru da kupec elektronskega sporočila o potrditve ne prejme, pomeni da je prišlo do napake pri naročilu ali pri pošiljanju potrdila. V tem primeru vas naprošamo da še malo počakate, saj se pošiljanje lahko izvaja z večminutno zakasnitvijo, ter pregledate “spam” mapo v vašem elektronskem predalu. Če naročila ni, lahko poskusite ponovno, ali pa nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov: info@kmetijaprkrc.si. Predlagamo še, da preverite vašo "spam" mapo na poštnem odjemalcu.

Po prejemu naročila (in plačila v primeru plačila preko bančnega nakazila) ponudnik v roku 3. dni naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi. Takrat kupec dobi obvestilo o tem, da je naročilo v obdelavi. V tem trenutku se tudi smatra, da je pogodba med kupcem ter ponudnikom v tem trenutku sklenjena.

Spletna trgovina Kmetijaprkrc.si si pridržuje pravico, da kupca po potrebi kontaktira na navedeno telefonsko številko ali pa na elektronski naslov, a le za potrebe obdelave in procesiranja naročila.

Podatke o naročilu podjetje shranjuje za lastno evidenco, se pa podatkov ne uporablja za druge namene, kot za namene pošiljanje in nakup izdelkov.

5. Naročilo pripravljeno
Naročilo bo pripravljeno v najkrajšem možnem času, o tem pa boste tudi obveščeni. Po tem, ko je naročilo pripravljeno, se lahko oglasite in naročilo osebno prevzamete ali pa počakate na dostavo, v kolikor ste ob naročilu izbrali dostavo. 
Pravica od odstopa od nakupa, vračilo blaga
Pri pogodbah, sklednjenih na daljavo, ima potrošnik (fizična oseba) pravico v 14. dneh od prevzema blaga podjetju sporočiti da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe lahko sporoči na elektronski naslov info@kmetijaprkrc.si, ali pa preko kontaktnega obrazca na spletni strnani z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Rok za odstop od pogodbe se začne šteti en dan po prevzemu blaga. Potrošnik ima še 14 dni časa od sporočenega namena, da kupljeno blago vrne. Kupec pa tudi krije vse stroške, povezane z vračilom blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Obrazec za odstop od pogodbe: Obrazec

Stanje izdelka
Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Vrnjen mora biti v originalni embalaži z garancijo ter vsemi priročniki ter navodili. Pri vračilu je potrebno priložiti tudi kopijo računa ter številko vašega TRR računa za vračilo denarja. Vračilo denarja bo opravljeno najkasneje v roku 14. dni po prejemu ter pregledu izdelka.

Kdaj vračilo ni možno?
- Je izdelek rabljen oz. so vidni sledovi uporabe.
- Poškodovana je originalna embalaža izdelka ali pa je poškodovan izdelek sam.
- Ni originalne embalaže ali ostalih dodatkov k izdelku.
- Če je izdelek dobavljen po naročilu.
- Če se izdelek smatra kot hitro pokvarljivo blago
Izjeme so navedene v 5. odstavku 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Omejitve odgovornosti
V spletni trgovini Kmetijaprkrc.si se trudimo zagotoviti pravilnost in ažurnost vseh podatkov na strani. Ker pa zaradi hitrega nihanja cen, spreminjanja roka dobave ter različnih možnosti pri konfiguraciji lahko pride do napake, bomo v primeru že naročenega izdelka, kupca obvestili ter mu ponudili spremembo naročila ali odstop od nakupa.

V primeru napake, si pridružujemo pravico do stornacije/preklica spletnega naročila brez obvestila, če je naročilo nepopolno (napačni kontaktni podatki, naslov za dostavo ipd.) Pridržujemo si pravico do odstopa od pogodbe, če pride do bistvene zmote (OZ-NPB3,46. člen) v ceni in lastnosti izdelka
Pritožbe in spori
Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudimo zagotavljati učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter reševanje sporov na sporazumen način. Vse pritožbe sprejemamo na e-potšni naslov info@kmetijaprkrc.si.
Vsaka obravnava pritožbe je zaupna.

Na vsako pritožbo se ponudnik odzove na elektronsko pošto pošiljatelja v najkrajšem možnem času.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:
Spletna povezava za reševanje potrošniških sporov v EU (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ponudnik ne priznava nobenega od izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov.
Pravno obvestilo
Spletna trgovina Kmetijaprkrc.si in vsi podatki, slike artiklov in druga prikazana grafika ter besedilo so avtosko zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati brez soglasja ali uporabljati brez predhodnega dovoljenja. Blagovne znamke ter njihovi logotipi so v lasti podjetij. Vse fotografije izdelkov so le simbolne in ne odražajo dejanskega stanja izdelka. Izdelki si namreč izdelani ročno in lahko pride do manjšega odstopanja od navedenih specifikacij. Lahko se spremeni embalaža, etiketa, količina ipd. Barvni odtenki, videz ter postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. 

Trudimo se, da opisi in fotografije izdelkov izražajo čimbolj realno stanje in nedvoumno predstavijo vse lastnosti izdelka, a napake se pojavljajo in za pravopisne napake ne sprejemamo odgovornosti. 

Za vse dodatne informacije, ali če kakšna stvar ni jasna, smo vam na voljo na info@kmetijaprkrc.si.
Cene
Vse cene so podane v evrih (EUR) in so končne za določen izdelek (vsebujejo DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila ali objave. 

Vse navedene cene veljajo le za spletno trgovino. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne od cen v spletni trgovini Kmetijaprkrc.si. 

V spletni trgovini imamo tudi posebne ponudbe, kjer je cena določena od nekega datuma ter do razprodaje zalog ali čez neko časovno obdobje.

Cena izdelka se lahko spremeni tudi po pisnem predhodnem pogovoru s kupcem. Kot pisni dogovor velja elektronska pošta ali pa potrdilo po pošti.

Napake niso izključene, zato si pridržujemo pravico do spremembe cen ter do napak pri objavi cene. V primeru da najdete napačno ceno, nas kontaktirajte in bomo popravili. V primeru nakupa, kljub napačni ceni, boste naknadno obveščeni preko elektronske pošte.
Kontakt
info@kmetijaprkrc.si
040 813 807
Visoko 71
4212 Visoko
usercartmenuarrow-right